מה מראיינים מחפשים בראיון
מה מראיינים מחפשים בראיון
ראיון עבודה- לכל אחד יש את אזור הנוחות שלו, לאחד קל להישען על הניסיון המקצועי, לשני קל להקסים ולאלתר והשלישי רק עסוק בניסיון לשנן את כל מה שהכין מראש….
אז מה הדברים שמראיינים מחפשים אצלכם בזמן הראיון?
ראשית יש כמובן את הניסיון והידע המקצועי, אפשר לחלק את הקטגוריה הזו ל-2 חלקים. החלק הראשון בו כלולים הרקע האקדמי שלכם, הניסיון שצברתם בתפקיד מסוים וההכרות שלכם עם חברה או סקטור הקשורים לתפקיד. החלק השני מכיל יכולות מקצועיות שרלוונטיות לתפקיד, למשל הידע בכלים, תוכנות, טכנולוגיות וכד. יכולות נוספות הן למשל: היכולת הניהולית, יכולת הנעת תהליכים, שיווק, הצגת מידע, עיצוב, ניהול מו"מ ועוד דוגמאות רבות בהתאם לתפקיד אליו אתם מתראיינים.
פן אחר שנבחן הוא הצד האישי ובין אישי שלכם ומידת התאמתכם למקום העבודה. כאן לעתים מרואיינים וגם מראיינים נוטים להסתבך ולכן ננסה לעשות קצת סדר. פה למעשה מסתכלים מי אתם, כיצד תשתלבו בתפקיד, במחלקה, במקום העבודה, מול הלקוח, מול המנהל… העניין ברור. זה הזמן להציג את התכונות הרלוונטיות לתפקיד שלכם: אחראיות, יודע להתמודד עם תנאים של חוסר וודאות, יכולת התמודדות עם משברים, סמכותיות, מרות, יכולת התנהלות בצוות וכו. תזכרו שמקומות עבודה שונים במהותם ובתרבות שלהם, יש ארגוניים יותר שמרניים , יותר ביורוקרטים ויש כאלו עם סביבת עבודה יותר דינמית, יש כאלו שדורשים שעות מרובות וכאלו עם שעות קבועות, מקומות יותר משפחתיים שגם מבלים יחד ומקומות שפחות… קחו שיקולים אלו בחשבון כשאתם מתראיינים.
ישנם שיקולים נוספים הנלקחים בחשבון, לא תמיד בצורה מודעת, אני קוראת להם שיקולים מתווכים. כאן נכנס העניין של רושם ראשוני כלומר איך מתנהלות הדקות הראשונות של הראיון. שיקול נוסף הוא מידת המוטיבציה לתפקיד שאתם מביעים ( למי שמתלבט, תשאלו שאלות ענייניות שיענו על שאלות ולבטים מקצועיים, את ההתלבטויות אישיות תעשו אח"כ בבית). הציגו עצמכם באופן פתוח וענייני, הישארו מקצועיים אך לא קפואים, היכולת ליצור קשר עם המראיין ולנהל שיחה מעניינת יכולים להטות את הכף לטובתכם.